Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-06@07:49:48 GMT

مقایسه سورن پلاس و پارس سال | کدام را بخریم؟

تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۶۳۵۴۱

مقایسه سورن پلاس و پارس سال | کدام را بخریم؟

هم پژو پارس سال و هم سورن پلاس طرحی بسیار قدیمی دارند. با وجود برخی به‌روزرسانی‌های جزئی که در این سال‌ها روی نمای بیرون و داخل آن‌ها اعمال شده است، اما درمجموع نمی‌توان این دو سدان را رقیب محصولات اقتصادی امروزی دانست و جلوه جذابی برای آنها متصور شد.

در این میان شاید از لحاظ جنبه‌های زیبایی‌شناختی، بدنه سورن پلاس فرم چشم‌نوازتری به نمایش بگذارد اما شمایل مردانه‌تر پژو پارس سال باعث شده این خودرو در بازار با طرفداران بیشتری همراه شود و طی سال‌های زیادی که از حضور آن در ایران می‌گذرد، همچنان در نظر بسیاری از مشتریان خودرویی خوش‌پرستیژ تلقی شده و خرید پژو پارس همواره برای ایرانیان انتخابی مناسب محسوب شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس نتیجه مقایسه ظاهری این دو سدان ایران خودرو بستگی زیادی به سلیقه مشتری دارد که آیا ظاهر زیباتر سورن پلاس را بپسندد یا جلوه خوش استایل و شمایل عامه‌پسندتر پژو پارس سال را بر رقیب ترجیح دهد.

در مورد طراحی داخلی نیز می‌شود چنین گفت که هر دو خودرو از داشبوردهای قدیمی و از مد افتاده استفاده می‌کنند. در این میان داشبورد سورن پلاس قدمت بیشتری دارد و با احتساب تریم یک رنگ مشکی، تاحدودی نسبت به نمای داخلی پژو پارس نازیباتر به نظر می‌رسد. هرچند ایران خودرو تلاش کرده با تغییرات جزئی در کابین خودرو و استفاده از فرمان مشابه با محصولات دنا به‌علاوه استفاده از کلیدهای کنترلی و طرح فیبر کربن در برخی قسمت های آن، خرید سورن در نسخه پلاس را توجیه کند.

از لحاظ فضای داخلی وضعیت هر دو خودرو مناسب است و تا ۵ سرنشین بزرگسال نیز می‌توانند روی صندلی‌های آنها حضور پیدا کنند. صندوق عقب پژو پارس ۴۷۰ لیتر گنجایش دارد اما این رقم برای سورن پلاس کمی بیشتر است و به ۵۰۰ لیتر افزایش پیدا می‌کند. از لحاظ کیفیت ساخت کابین نیز وضعیت سورن پلاس کمی نسبت به حریف برتر به نظر می‌رسد.

مقایسه فنی سورن پلاس و پارس سال

از نظر کارشناسی خودرو با وجود آنکه پلتفرم این دو محصول ایران خودرو کاملا مشترک است، اما تفاوت سورن پلاس و پارس سال در بخش فنی محسوس به نظر می‌رسد. زیرا اگر به مقایسه موتور سورن پلاس و پارس سال بپردازید، متوجه خواهید شد که سورن پلاس از موتور ۱.۷ لیتری تنفس طبیعی ۱۶ سوپاپ EF7 به قدرت ۱۱۳ اسب بخار و گشتاور ۱۵۵ نیوتن متر استفاده می‌کند اما پژو پارس سال از موتور هشت سوپاپ ۱۸۰۰ سی سی‏ XU7 به قدرت ۱۰۰ اسب بخار و گشتاور ۱۵۳ نیوتن متر نیرو می‌گیرد.

از لحاظ میزان شتاب به نظر می‌رسد که وضعیت پژو پارس نسبت به حریف برتر باشد؛ زیرا وزن این خودرو از سورن پلاس کمتر بوده و از لحاظ آیرودینامیک نیز بدنه پژو پارس فرایند شکافت هوا را تا حدودی راحت‌تر از حریف انجام می‌دهد و به پیش می‌رود. میزان مصرف سوخت موتور پارس سال به طور ترکیبی چیزی حدود ۱.۵ لیتر در هر صد کیلومتر بیشتر از سورن پلاس است. همچنین سیستم پیشرانشی و فنی پارس از جهت استهلاک و خرابی معمولا دردسرهای بیشتری برای مالک به وجود می‌آورد. به ویژه سوختن واشر سرسیلندر در موتور XU7 کاملا شهرت دارد.

با این حال قیمت قطعات یدکی این موتور نسبت به پیشرانه EF7 پایین‌تر است و هزینه تعمیرات آن کمتر برآورد می‌شود. کیفیت سواری هر دو خودرو نیز تقریبا مناسب است و سواری تاحدودی نرم با هندلینگ متعادل را از آنها شاهد خواهید بود. جهت دریافت اطلاعات کامل‌تر درباره مشخصات فنی این دوستان ایران خودرو جدول زیر را مطالعه کنید.

مدل خودرو

سورن پلاس

پارس سال

پیشرانه

چهار سیلندر تنفس طبیعی-16سوپاپ

چهار سیلندر خطی-8سوپاپ

حجم موتور

1.7 لیتر

1.8 لیتر

حداکثر قدرت

113 اسب بخار

100 اسب بخار

حداکثر گشتاور

153 نیوتن متر

153 نیوتن متر

گیربکس

پنج سرعته دستی

پنج سرعته دستی

مصرف سوخت(ترکیبی)

7.36 لیتر

9.1 لیتر

شتاب صفر تا 100

12 ثانیه

11 ثانیه

حداکثر سرعت

189 کیلومتر بر ساعت

190 کیلومتر برساعت

وزن (کیلوگرم)

1240

1165

مقایسه آپشن های سورن پلاس و پارس سال

در ادامه مبحث مقایسه سورن پلاس و پارس سال به بخش بررسی امکانات رفاهی و ایمنی موجود در این دو خودرو می‌رسیم. پژو پارس سال جزو دسته کم آپشن‌ترین تولیدات ایران خودرو محسوب می‌شود. اما سورن پلاس تجهیزات مناسب و به‌روزتری در اختیار سرنشینان قرار می‌دهد که موجب می‌شود در این بخش با توجه به قیمت سورن تیپ پلاس، این خودرو برنده رقابت باشد.

بر این اساس سورن پلاس از امکانات بیشتری مثل: فرمان با روکش چرمی و کلیدهای کنترلی، سیستم پخش جدید با ۶ اسپیکر و خروجی ساب ووفر، نمایشگر کامپیوتر سفری، بلوتوث، هندزفری، چراغ بدرقه، صندلی‌های جلو با تنظیمات برقی، آینه‌های جانبی تاشونده به صورت برقی با گرمکن و شیشه بالابر سولار همراه با آنتی‌ترپ (بازگشت خودکار در برابر مانع) سود می‌برد. مواردی مثل: دو کیسه هوا، تهویه مطبوع اتوماتیک، ترمزهای ضد قفل مجهز به ABS و EBD، جزو تجهیزات مشترک بین سورن پلاس و پارس سال به حساب می‌آیند.

نتیجه‌گیری؛ پژو پارس سال بخریم یا سورن پلاس

در پایان می‌توان چنین نتیجه گرفت با توجه به برتری‌هایی که سورن پلاس نسبت به حریف دارد، خرید آن منطقی‌تر به نظر می‌رسد. مواردی مثل طراحی ظاهری تاحدودی جدیدتر، بهره‌مندی از موتور شانزده سوپاپ با عملکرد نرم‌تر و استهلاک کمتر به ویژه از جهت سوختن واشر سرسیلندر، مصرف سوخت پایین‌تر و بهره‌مندی از امکانات بیشتر، باعث می‌شوند سورن پلاس گزینه بهتری نسبت به پژو پارس سال تلقی شود. در مبحث مقایسه کیفیت سورن پلاس و پارس سال هم می‌توان اینطور برداشت کرد که سورن پلاس در وضعیت بهتری قرار دارد و از کیفیت ساخت کمی بالاتری سود می‌برد. شما می‌توانید برای خرید اقساطی پژو پارس از طرح فروش اقساطی شرکت همراه مکانیک استفاده کنید.

با این وجود به دلیل شرایط خاص بازار و تعصب مشتریان روی محصولاتی مثل پژو پارس، این محصول ایران خودرو از طرفداران بیشتری در بازار برخوردار است و خریدوفروش آن راحت‌تر صورت می‌گیرد. ضمن آنکه بسیاری از مشتریان همچنان استایل و ظاهر پژو پارس را بر محصولاتی مثل سورن پلاس ترجیح می‌دهند و خرید آن را بر رقیبانی مثل سورن پلاس و تندر ۹۰ و … ارجح می‌دانند.

227

کد خبر 1667119

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: خودروسازان بازار خودرو پژو نظر می رسد پژو پارس سال ایران خودرو نیوتن متر اسب بخار دو خودرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۶۳۵۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ال۹۰ هم بومی‌سازی شد!/ عکس

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، فروردین ۱۴۰۲ بود که سایپا از سدان P۹۰ پرده برداشت. این خودرو در ابتدا با نام کادیلا رونمایی شد اما بعد ها با نام پروژه P۹۰ توسعه پیدا کرد. حالا پس از گذشت بیش از یکسال کاتالوگ سدان P۹۰ منتشر شده است و مشخصات رسمی و نهایی این محصول به صورت رسمی به تایید رسیده است.

براساس گزارش آخرین خودرو، این خودرو قرار است در خط تولید پارس خودرو به تولید برسد و به عنوان یکی از محصولات اختصاصی این زیر مجموعه سایپا در کنار سهند عرضه خواهد شد. تولید رنو تندر ۹۰ یا همان ال ۹۰ بعد از اعمال تحریم های شدید در ایران متوقف شد اما به دلیل کیفیت و دوام بالای این خودرو، همچنان بازار خوبی برای آن شاهد هستیم. همین نکته باعث شد تا سایپا تولید نسخه ایرانیزه شده از ال ۹۰ یا همان داچیا (Dacia) لوگان را پیش ببرد. البته باید دید کیفیت و عملکرد فنی سدان P۹۰ پارس خودرو نسبت به ال ۹۰ چگونه خواهد بود.

کاتالوگ سدان P۹۰

مشخصات فنی سدان P۹۰

بر اساس کاتالوگ منتشر شده، سدان P۹۰ به پیشرانه ME۱۶ مجهز است. این پیشرانه همان پیشرانه EC۵ گروه PSA است که از زمان قبل از برجام به سایپا رسیده و حالا تولید آن در مگاموتور انجام می شود. علاوه بر سدان P۹۰ قرار است در سایپا شاهین پلاس هم این پیشرانه را داشته باشیم. این پیشرانه کلیتی برابر با پیشرانه TU۵ پلاس دارد اما در برخی جزئیات نظیر بلوک سیلندر با آن موتور متفاوت است.

پیشرانه ۱.۶ لیتری تنفس طبیعی در ال ۹۰ ایرانی توان تولید نهایت قدرت ۱۱۳ اسب بخار و نهایت گشتاور ۱۴۴ نیوتن متر را دارد. قدرت از طریق جعبه دنده ۵ سرعته دستی به چرخ های جلو می رسد. البته احتمالا در آینده نسخه اتوماتی این خودرو با گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک DAE را هم خواهیم داشت. سیستم تعلیق در جلو از نوع مک فرسون و در عقب از نوع نیمه مستقل پیچشی است. نکته جالب ترمز های این خودرو است که در جلو دیسکی و در عقب از نوع کاسه ای است!

کابین و امکانات

طراحی کابین سدان P۹۰ الگوهای مشابه با همان تندر ۹۰ را دارد که البته تغییراتی را در برخی جزئیات می بینیم. این سدان در نسخه دنده ای به امکاناتی نظیر فرمان Dکات، کنترل صوتی از روی فرمان، سیستم پایش فشار باد تایرها (TPMS)، رینگ ۱۵ اینچی آلومینیومی، سیستم تهویه الکتریکی دستی، دو کیسه هوای جلو، شیشه دودی عقب، تریم داخلی دو رنگ، تنظیم برقی آینه ها، سنسور و دوربین دنده عقب، سنسور نور، سنسور باران و صفحه نمایش ۷ اینچی مالتی مدیا مجهز است.

شباهت فنی P۹۰ با شاهین پلاس سایپا

قرار است تا شاهین پلاس سایپا و P۹۰ پارس خودرو از یک قوای محرکه و مجموعه انتقال قدرت استفاده کنند. در حال حاضر نمونه نهایی شاهین پلاس اتوماتیک به بازار کشور معرفی شده و قرار است تا پایان تابستان ۱۴۰۳ این سدان سایپایی به بازار بیاید. خبرنگاران آخرین خودرو هم گزارشی ویدیویی از نسخه نهایی شاهین پلاس به عنوان برادر فنی P۹۰ پارس خودرو تهیه کرده اند که در بخش زیر قابل تماشا است.

۲۲۷۲۲۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902888

دیگر خبرها

  • (عکس) مقایسه ال۹۰ با نمونه بومی‌سازی شده!
  • مقایسه جک J۴ با کی ام سی ایگل؛ تفاوت در چیست؟
  • L90 ایرانی؛ رونمایی از رقیب جدید تارا و دنا
  • قیمت خودرو امروز ۱۶ اردیبهشت + جدول
  • قیمت جدید انواع باتری خودرو +جدول
  • کاتالوگ و جزییات ال۹۰ بومی‌سازی منتشر شد +تصویر
  • قیمت محصولات ایران‌خودرو یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳/ کدام خودرو امروز گران شد؟
  • (عکس) ال۹۰ هم بومی‌سازی شد!
  • ال۹۰ هم بومی‌سازی شد!/ عکس
  • (تصاویر) مقایسه بمب افکن چینی Xi’an H-۲۰ و B-۲۱ آمریکایی؛ کدام بهتر است؟